Båtturen som inte blev en båttur

Under regnperioden kan man inte alltid lita på att det är fint väder... som ni ser!
Vi skulle nämligen åka en lite båttur på en av floderna i djungeln, och se alla apor och eldflugor oah allt annat som djungeln bjuder på.
Vi var ett glatt gäng med blandat ursprung som gjorde den långa resan, men väl framme ville det liksom inte sluta regna... så vi fick snällt åka hem igen, för inte kommer eldflugorna att lysa när det öser ner..
Men vi gör snart ett nytt försök!
Malay

Tänk dig sitta två timmar, tidigt i ottan och lyssna på en föreläsning du inte alls förstår.. Detta gör dig ännu mer sömnig :p
Detta upplevde jag i söndags när jag följde med min nye vän till Malay-mötet i Inanam. Obs, detta spektakel började kl 0900 på morgonen! Alltså, det innebär att jag skulle vara färdig och sitta på plats kl nio, kl nio på morgonen!! huuh, det är inte jobbigt att vara vaken tidigt men att inte gör något, bara sitta och lyssna gör mig så trött.. och sen att lyssna på något du inte förstår mycket av gör dig inte piggare hahah, och jag som ibland kunde tycka 1030 hemma i värnamo var tidigt! hahah!

Försök läsa texten nedan, och föreställ dig höra dessa ljud.. och endast förstå bråkdelar hahah, slitsamt! :p


Lycka!

När man lever i ett främmande land så är det ibland underliga saker, ibland stora och ibland små saker som kan göra en väldigt glad.. svårt att föreställa sig det om man inte själv har upplevt det..

För att ta några exempel, så är det nu en kampanj på Starbucks (läs: vårt vardagsrum).. Skaffar du Starbuckskortet, laddar det med pengar och registrerar dig på deras hemsida så får du en gratisdryck! Tänk bara, en gratis-valfri-starbucks-dryck. Nära på det enda stället här i Malaysia som erbjuder ordentligt kaffe. Fantastiskt! 
Jo förresten det finns ett ställe till, och det är hos bästa Stefan och Catarina i Penampang :)) - där får vi t.o.m. äran att dricka zoegas! (Det du benny!)
Tillbaka till lyckan med gratiskaffet- kolla in kvittot bara! 0.00 !! Ser det inte fantastiskt ut?? hahahh!  
En annan lycka är det svenska godiset!!
Senast kom Johanna och pojkarna hit, (hoppas de känner sig varmt välkomna! :) Så vi har fått nya grannar, hahaha, vi kan vinka åt varandra ifrån våra balkonger :) ..vardagslyx eller hur?
Jo, i deras resväska hade det smugit med sig otroligt god marabouchoklad!! wow, riktigt choklad, och även gott lakrits!! Fantastiskt hahaah! Ett äkta Hallelulja.moment hahah!
Ett otroligt stort taaack går till Johanna, Max och Quintus iallafall! :))Car problem..

Har jag någonsin berättat varför jag valt att inte ha körkort och bil? :p
Jag börjar mer och mer förstå att jag har gjort ett bra val! hahah

De senaste två månaderna av mitt liv har jag nämligen tillbringat mycket tid och en hel del pengar på att reparera eller försöka återuppliva bilar..!
Kan ni tex tänka er putta en bil uppför ett berg i väldigt hett klimat? Inte bara denna hetta utan också putta i nästan nittio graders vinkel och dessutom springa...!? ..ingen hit kan jag säga!
Eller mitt ute på motorvägen- trefilig motorväg!! ..inte heller en hit!

Igår hämtade vi återigen bilen (läs: skroten) från verkstaden. Skönt!
..sen va hände på kvällen? Nämen ojj, bilen startar inte! ..inte ens med puttning eller startkablar.. så välkommen till en ny verkstad!
Bilen är hämtad idag, okej bra- nu äntligen... Men nej nej.. måste tillbaka, surprise! imorgon eller på måndag..
Ska detta onda inte få ett slut?

Men visst, det är ju lärorikt, hahah! Tur att vi har tiden på vår sida och att vädret är fint! hahah!
Det är även en fantastiskt fördel att ha vänner som ställer upp! Vad hade vi gjort annars?! Tack! :))


Kretsmöte

Förra veckan hade vi kretsmöte här på Sabah, den bestod av hela två församlingar, hahah- alltså de båda engelsktalande församlingarna här i Kota Kinabalu, Penampang och Inanam English..
Närvaroantalet var hela 185 glada vänner!
Vi hade hyrt en lokal här i KK som vi städade och slet för att få fin. och fint blev det. Jag, Simon, Björn och en lokal broder- Thompson fick det stora uppgiften att sätta upp tematexten, hahaha och det var inte det lättaste i den heta Borneo-värmen och med endast en stege, hahah! Försöka få texten rak, inte skrynkla till den och få den tillräckligt högt upp, nästan en omöjlighet Men faktum är att tillslut lyckades vi, efter myckert svett- då menar jag verkligen svett och med hjälp av både stolar och bord och hammare och spik!

Under sammankomstdagen fick Thompson och jag, (brodern på bilden, bredvid mig) vara podietjänare. Hahaha, och vi fick hedersplatsen. Inte fick vi sitta på podiet, bakom kulissgardinerna som ordföranden fick göra, utan vi fick tillbringa dagen i ett skymsle till höger om podiet, en liten liten korridor som ledde till en toalett!! Så det vi kunde se under den dagen var den vackra (läs fula) väggen en meter framför oss och den vackra (läs återigen fula) toaletten! Visst emellanåt fick vi ju springa fram och justera mikrofon och talarstolen :))

Den andra lokala brodern på bilden är sammankomstens enda dopkandidat! Vi hämtade upp honom på morgonen och då var har allt lite nervös men när allt var klart så var han sammankomstens gladaste närvarande!


 

En annan glad sak denna dag var att en kille som jag och Linus träffat i tjänsten hade lovat att komma, och gissa vem som ringde mig kl 09.00 på morgonen och sa att han var utanför, precis som han lovat? Jo, den glada malayen Eleazar han själv :)) ..och inte nog med att han kom, han tog med sig sin fru också!

Han sa efteråt att han uppskattade programmet mycket! Även om han inte förstod allt så var det mycket enklare än i hans kyrka och han trivdes bland alla vännerna!

 


RSS 2.0