Kota Kinabalu

För någon dag sedan bestämde vi oss för att ta gratisbussen härifrån (1 borneo, uttalas one borneo) till centrum av Kota Kinabalu.. så det gjorde vi. Bra med gratis transport- det gillar vi!
Då tänkte vi att vi försöker kombinera nytta med nöje så vi förberedde oss för att vi skulle försöka vittna lite informellt i stan.. Men det gäller ju för oss utlänningar att vara så försiktiga som möjligt så vi inte drar polisen till oss :p

De andra utlänningarna var ju lätta att prata med- där i centrum är vi nämligen inte de enda vita.. hahah.
Kruxet var ju hur vi snyggt och smidigt skulle få reda på om de vi prata med var muslimer eller inte.. hahah, spännande det här.. 

Men jag tycker allt det gick bra, roligt hade vi allafall!
Så vi gjorde en repris idag.. hahah!


Beachen

Tänkte jag kunde visa lite av hur det ser ut på stränderna här i närheten..
Jag lovar- det går inte klaga på detta, vackra stränder och paradislik omgivning och vattnet är knappt svalkande.. riktigt behagligt med andra ord. Eller som vi juggar säger- divno.! :))
Men det finns en vardag också, vi kan inte bara hänga på stranden.. idag tex. har vi inte varit på stranden, inte ens vid poolen..

Istället varit med nya församlingen- först möte sen gemansam ansträngning i tjänsten, då menar jag verkligen ansträngning, det tär på oss alla i värmen.. Men helt klart värt det!
Jag och en av ungdomarna fick en sida av en liten gata att gå på i ett typiskt kinesiskt område (spännande ska ni veta) och det tog oss närmare två timmar att komma till slutet av denna lilla lilla gatan..
Efter det var vi allt trötta, törstiga och totalt utmattade- men glada! :)

 

Pias Paradis

Detta inlägg är tillägnat en av mina älskade systrar.. <3
Tänk att vi hittade detta här i Malaysia! Gott!
Första Kackerlackan!

Jaa vad ska man säga.. ingen rolig syn detta.. Men det är väl bara att vänja sig..
Denna varelsen var inte så stor, men lagom roligt när den snabbt och resolut och med all världens fart anfaller mig.. Huuh, va denna lilla krabat kan ställa till med.

Men stora starka viktor vann :p ..no more kackerlacka (för denna gång..)Telefonnr.

Vill bara meddela att vi grabbar här på Borneo har fixat oss lokala telefonnr. Visst är vi kreativa?
Mitt nr är; +60 111 504 15 22 om ni skulle vilja höra av er ;)

Annars har vi mest sprungit runt hela två dagar och letat lägenhet.. imorgon blir det likadant. Vi har iallafall några alternativ. Vi hoppas alla att det löser sig snart...
Nu vill vi alla bara komma ordentligt på plats och komma igång med allt..!

Hvala svima da vi mislite na mene...! Jao, to je stavrno cudno da ja nisam kod vas..
Cuvajmo se..  svima!Vid Havet

Eftersom jag varit lite dålig på att uppdatera läget här, pga av dåligt internet, eller rättare sagt det är endast jag som har haft ortur med internet, så ska jag iallafall nu visa lite hur vi har det..

Vi var nere en sväng vid havet idag (måndag) eftersom polen var stängd .. :p
(Ojj förlåt Etta jag gjorde visst ett nytt stycke) (Men jag har iallafall några paranteser, hahahahh)

Annars har vi mest varit på jakt efter lägenhet idag- vilket slit! Men så blir det imorgon också..
Vi får se vad vi väljer för något..


 Det blev inte att vi badade eftersom det var regn i luften men fint var det och roligt hade vi! - en del av oss var mer kramglada än andra... hahahah!Malaysia

Efter många timmar resande kom vi äntligen fram till Malaysia, trötta men glada :))
så vi mår bra!Städhjälp..

Nu är vi på väg...  nu på tåget i Malmö.
Vemodigt att lämna alla vänner här hemma.. Tur att internet finns :)

Fick fantastisk städhjälp av moj dragi priatelj Stevo idag.. hvalaaa  puno stevo, volime te! gledajte kako vredan je..!


Hvala svima, cujemo se :))


Bruskorna..

Sista kvällen här hemma hängde jag med mina bruskor..
Hur ska jag klara mig utan dem? :/ ... hmm, ovaj ne razumjem..??
Är iallafall glad att de ville vara m mig.. och självklart Suada och Stevo också :)) taaack! Kommer sakna er alla såå mkt!
Vi har alltid så roligt... se bara, hahah allt kan roa oss, även en reflex... hahhaha!
Men nu är det nya äventyr som väntar..
sitter här hemma nu, rörigt är det, hehe inte packat speciellt mkt och inget är städat, blir att gå upp tidigit imorgon.. tur att jag får lite städhjälp :))

Okej, finns inte så mkt att orda om- Malaysia nästa..!


Long Lost Landet

Sista helgen i Sverige, tillbringad hemma hos mamma och lillasyster (aka: Onda Ögat) med syster (ona, taj visoka zena) och svåger (zec) :D vid sidan av.

Känner mig riktigt kreativ! Jag har "renoverat" mitt stulna bord (som inte är riktigt färdigt än), plockat svamp (skogens guld!) och därefter tvingats rensa dem (näradödenupplevelse...) och dessutom varit byns första skräddare! 

Fick också en riktig filippiner-boost på mötet idag! Eftersom norra Manila (aka: Hyltebruk) ligger här i närheten blev jag väldigt (snarare: mer eller mindre tvingad) att besöka detta fantastiska land (Filippinerna alltså, inte Hylte...) nu under min landsflykt i Asien. Det är ju "jättenära" från Kota Kinabalu till Manila (the real deal alltså) Tja, varför inte..? Det är ju trots allt gratis boende! ;) 

Fick även ett tips från coachen.. att med den blonda hårfärgen jag har lär jag bli avgudad i Malaysia. Bäst att färga håret svart? Öhh.. eller inte! "Du skulle se hemsk ut i svart hår.." instämmer lillasyster.. men är samtidigt exceptionellt nöjd med sin oerhört proffsiga retuschering. Själv är jag mer tillfreds med orginalet!

Imorgon åker jag hem till Halmstad igen, packar det sista och värst av allt... städar lägenheten, på torsdag drar vi...!

RSS 2.0