10 år

En annan höjdpunkt med resan till Filippinerna var min long-lost-friend Jr.
Det var verkligen så roligt att äntligen få träffa min vän igen. Efter ett varmt kramkalas så sa han; "Tänk Viktor, det är 10 år sedan vi sågs sist"..
Kan inte riktigt fatta att det är 10 år sen.. Men det är sant, nu har har tre härliga grabbar, de fanns inte när vi sågs sist, hahah!
Så roligt iallafall att få se hur han har det, och även hur alla andra vänner där i Bauang har det. Det fanns ju fler bekanta ansikten!
Det enda var att det var alldeles för kort tid.. Det är mycket att ta igen när man inte setts på så lång tid.. Men jag är iallafall väldigt glad att Jr och hans familj mår bra!

Mount Pinatubo

När vi ändå var i Filippinerna passade vi på att besöka en av världens vackraste platser- toppen av Mount Pinatubo. Detta är en vulkan som hade sitt utbrott 1991 och hela staden i närheten blev begravd av aska..
Jag åkte ner till Clark på måndagen- en bussresa på 5 timmar. Tilläggas kan att jag var den enda vita på den bussen. Hahhaa, den tog mig iallafall ner till de andra pojkarna, David och Simon.

Efter att gått upp 0430 på morgonen och druckit en kopp kaffe så begav vi oss. Det var allt en skumpig resa över stock och sten, och även floder. Efter ett tag kunde vi inte åka bil längre (eller vi kanske kan kalla det en traktor) .. Då fick vi fortsätta ungefär två timmar till fots, också såklart över stock och sten och över floder och vattendrag!
Men jag lovar er, det var helt klart värt varenda pesos (valutan i filippinerna) och vartenda fotsteg, vartenda skoskav och sår och blöta skor och kläder... se själva.. Fantasktiskt!Filippinerna

Kom nyligen hem från en härlig liten trip, denna gång blev det ett besök i Filippinerna! Har hört så mycket om detta land så det var på tiden att jag åkte dit. Blev jag besviken- nej! :)
Ett stort tack går ju självklart till Familjerna Nordin som tog så bra hand om mig!
Det var så roligt att träffa gamla vänner igen, se hur alla har det och bada lite i havet! Klimatet skilde sig lite från Malaysia, något svalare där och mindre fuktigt.

Det blåste till lite en av dagarna, det var nog troligen pga tyfonen i södra delen av landet som många av er säkert hört om. Men vi hade inga problem mer än lite fler vågor och starka undervattensvågor.. Så alla kan vara lugna, vi mår bra!
På nedre bilden ser ni vår middag, hahah, det var fest på lördagkvällen! Det tar sin lilla tid att iordningställa allt- alltså hela dagen..! :pBåtturen som blev en båttur!

Jaa, vi gjorde som sagt ett nytt försök att åka på djungel-båt-turen, och denna gången höll regnet sig borta! Härligt! Men inget går ju som planerat här, alltid är det något som händer eller ställer till det. För nästan precis framme så dör en av våra bilar! Helt död, går inte starta..
Är vi förvånade? Nej, inte med tanke på allt vi varit med om hittills. Vi skulle kunna skriva en hel novell om våra motgångar och söndriga saker :p men men.. Vi åkte på båtturen och under tiden fixade en mekaniker bilen! Här har de nämligen mobila mekaniker! Det kankse Sverige borde införa..? Eller, just det.. Det är inte så mycket bilproblem hemma.. hahah!

Men som sagt, båtturen blev av och vi fick se både apor av olika slag och de blinkande eldflugorna! Häftiga varelser! En del av oss skymtade till och med en liten krokodil i vattnet..
Roligt hade vi tillsammans iallafall! :)

Här är några av delegaterna på båten :) ..och jaa, det är en apa uppe bland trädgrenarna!RSS 2.0